Alt om handel, finans, økonomi og olje i Norge

Velkommen til Offentlighandel.no. På vår nettside kan du lære mer om grunnpilarene i det norske samfunnet, nemlig den norske økonomien og den finansielle situasjonen. I tillegg gir vi deg en innføring i utvinning av olje og handel, som er viktige deler av den norske økonomien. Sjekk ut alle artiklene og guidene våre dersom du vil ha bedre kunnskap om Norges økonomi. Her i Norge har vi gode sosiale rettigheter og god velferd sammenlignet med mange andre land, noe som i stor grad skyldes den gode økonomien i landet vårt.

Hva kan du lese om på siden vår?

Her på Offentlighandel.no finner du mange spennende artikler om ting som er essensielt for den norske økonomien. Du kan blant annet lese mer om oljefondet, selskapet Equinor og dets felt og plattformer, finanstilsynet, statsbudsjettet, den norske utenrikshandelen og næringslivet her i Norge. I tillegg forklarer vi deg hva et finansmarked egentlig er, og vi gir deg en innføring i hva et oljefelt er for noe. Vi tar med andre ord opp alt som kan relateres til den norske økonomien og det norske næringslivet, alt for at du skal få en bedre forståelse for det.

Hvorfor bør du sjekke ut Offentlighandel.no?

I dag er det mange nordmenn som nyter godt av velferdsstaten Norge, og som har gode sosiale rettigheter. Dette er vel og bra, men de færreste vet hva som ligger bak. Hvor får egentlig staten pengene fra, og hvordan bidrar vi alle (skattebetalerne) til velferdssamfunnet? Når du lærer mer om dette vil du få en mye bedre forståelse for hvordan samfunnet er bygget opp, noe vi mener er viktig. Derfor har vi laget lett forståelige artikler og guider som kan leses av alle – også deg som ikke har en grad i økonomi.

Oljeeventyret

Et av våre fokusområder er som sagt oljefondet, Equinor og diverse oljefelt. Dette er fordi oljen er en sentral del av den norske økonomien, ja, kanskje til og med den viktigste. Derfor vil du få en innføring i hvordan det «sorte gullet» har vært med å endre norsk økonomi for alltid. En dag vil oljeressursene ta slutt, og derfor er det helt nødvendig å forvalte naturressursene på en klok måte, og selvfølgelig bruke fornuftig fra oljefondet. Oljepengene skal tross alt vare for de neste generasjonene også, slik at de også kan nyte godt av dem.

Er økonomi kjedelig?

Mange gruer seg for å lære mer om økonomi, og synes at dette er et tørt fagområde for spesielt interesserte. Dette stemmer også, til en viss grad. Men vi i Offentlighandel.no ønsker å forklare den norske økonomien på en morsom og enkel måte, slik at alle kan få mulighet til å lære mer om Norges økonomiske situasjon. Økonomi er faktisk ikke så kjedelig når du først begynner å forstå det, noe vi ønsker å vise deg gjennom underholdende, ærlige og spennende guider og artikler. Sett deg godt til rette og lær!

Oppsummering

Offentlighandel.no er en side for deg som vil lære mer om oljefondet, selskapet Equinor og dets felt og plattformer, finanstilsynet, statsbudsjettet, den norske utenrikshandelen og næringslivet her i Norge. I tillegg forklarer vi deg hva et finansmarked egentlig er, og vi gir deg en innføring i hva et oljefelt er. Dette er grunnsteinene i norsk økonomi, og vi forklarer deg alt på en enkel og underholdende måte. Vi mener at økonomi ikke trenger å være kjedelig, og noe alle bør lære mer om. Den norske økonomien tilrettelegger for gode velferdsordninger og sosiale rettigheter, tross alt.